Sveže mleko zelenega krasa

Pišite nam!

Sporočite nam na naš e-naslov vaša mnenja, predloge ali želje.

Ali pa nam se nam oglasite kar prek telefona:
041/978-425

Domov > Kmetija Žgajnar

Kmetija Žgajnar

Kmetija Žgajnar - pridnost, podjetnost ob spoštovanju narave

Družinska kmetija Žgajnar, po domače pri Križmanu, je ena največjih med slovenskimi kmetijami, ki se ukvarjajo s prirejo mleka.

Vse skupaj se je začelo pred 20 leti na Selih pri Lavrici, kjer je oče Anton prevzel mlečno kmetijo s 6 glavami, privezanimi v hlevu. Kmetija je z leti razvijala svojo mlečno proizvodnjo, čreda je na koncu štela 60 glav in nadaljnja širitev je bila nemogoča.

S čredo 450 govedi, od katerih je 200 mlekaric frizijske (črno bele pasme) letno pridela 1,5 milijona litrov kakovostnega mleka. Ker ima kmetija v uporabi 400 ha kmetijskih zemljišč, od katerih je 280 ha travinja in 120 ha njivskih površin, je krma pridelana v skladu z dobro kmetijsko prakso, reja govedi pa poteka skladno s pravili živalim prijazne reje.

Pri prireji mleka, ki je očetova domena sodelujejo poleg njegove desne roke v podobi sina Jureta še štirje sodelavci. Mama Marija in hči Tina poleg zadolžitev, ki terjajo žensko roko, rade volje priskočita na pomoč povsod, kjer je potrebno.

» Odločilen preskok smo dosegli leta 2004, ko smo v 60 km oddaljeni okolici Postojne kupili opuščeno zadružno posestvo veliko 200 ha.« opisuje razvoj kmetiji pridni in podjetni Anton. Tako na travnikih in pašnikih pod mogočnim Nanosom v pišu burje nastaja kar najbolj kakovostno mleko.

Mlekomati

Vabimo vas, da se na naših najsodobnejših mlekomatih na Notranjskem in Primorskem natočite pristno sveže nehomogenizirano mleko z zelenega Krasa.

Več o mlekomatih

Radijski oglas

Za potrebe oglaševanja smo ustvarili tudi radijski oglas - Vabimo k poslušanju.